Lista mărfurilor exportate pe piaţa rusă fără taxe vamale va fi extinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zahăr

Lista mărfurilor care vor fi exportate pe piaţa rusă fără taxe vamale va fi extinsă pentru încă cinci categorii de produse, începând de la 1 ianuarie 2020. Este vorba de produse precum: carnea de bovină, seminţe de floarea soarelui, zahăr, spirt etilic şi mobilă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă plasat pe pagina de Facebook a preşedintelui Igor Dodon, la o astfel de înţelegere a ajuns ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de colaborare comercial-economică, în cadrul unei întrevederi la Moscova cu Dmitrii Patruşev, co-preşedintele Comisiei din partea Federaţiei Ruse.

Până în prezent au fost excluse taxele de export pentru: legume, mere, pere şi gutui proaspete, caise, cireşe, vişine, legume conservate şi vinuri.

Potrivit lui Ion Perju, tot de anul viitor, lista exportatorilor de fructe şi legume pe piaţa rusă va fi extinsă de la 130 la peste 350 de companii moldoveneşti.

El a mai spus că 16 mii de autorizaţii de transport pentru anul viitor au ajuns în Moldova, iar în caz de necesitate, numărul acestora va putea fi majorat.

Ministrul a menţionat că a solicitat responsabililor de la „Rosspotrebnadzor” să inspecteze suplimentar 33 de companii vinicole şi patru companii de conserve pentru acordarea accesului acestora pe piaţa rusă.

Preşedintele Igor Dodon a menţionat că în cadrul vizitei pe care o va întreprinde la Moscova în această săptămână, va avea o întâlnire cu Vladimir Putin şi Dmitri Kozak cu care va continua dialogul la aceste subiecte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite