La Ţânţăreni continuă protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Ţânţăreni, raionul Anenii Noi, continuă protestele împotriva deciziei Consiliului Raional Anenii Noi de a depozita în continuare deşeurile menajere din Capitală la groapa de gunoi din preajma localităţii lor.

Azi dimineaţa, circa 20 de oameni au blocat drumul de acces spre groapa de gunoi a autocamioanelor Regiei „Autosalubritate" din Chişinău.

Edilii Capitalei au decis ca, deocamdată, să renunţe la ideea de a transporta gunoiul la Ţânţăreni. Viceprimarul Vlad Coteţ a declarat că deşeurile menajere vor fi transportate la mina „Purcel" din Capitală. Aici va putea fi depozitat gunoiul timp de doi ani. În acest răstimp, în Chişinău va fi construită Uzina de prelucrare a deşeurilor menajere.

Sătenii spun că nu vor renunţa la proteste până când conducerea Capitalei va renunţa pentru totdeauna la ideea de a depozita deşeurile la Ţânţâreni.

Toată ziua, în preajma protestatarilor s-au aflat câţiva poliţişti. Din surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, în cazul în care acolo ar fi apărut o autospecială cu gunoi din Capitală şi protestatarii nu i-ar fi permis să treacă spre groapa de gunoi, poliţiştii ar fi intervenit şi ar fi operat arestări. Protestatarii au obţinut autorizaţie pentru organizarea protestelor, în schimb li s-a interzis să blocheze drumul.

Totuşi, autorităţile Chişinăului nu au dorit să intre în conflict cu oamenii şi au decis să renunţe pentru o vreme la groapa de gunoi din Ţânţăreni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite