Krasnoselskii: Suntem dispuşi să mergem la un compromis cu Chişinăul, dar acelaşi lucru îl aşteptăm şi din partea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

Preşedintele nerecunoscut din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselskii, a anunţat luni, 20 februarie, în cadrul întrevederii sale cu Dmitri Loskutov, care este adjunctul vicepremierului Rusiei, Dmitri Rogozin, că Tiraspolul este dispus să facă un compromis cu Chişinăul în situaţia în care va exista reciprocitate din partea malului drept al Nistrului.

La întrevederea de la Tiraspol cu oficialul rus, Krasnoselskii a accentuat prezenţa pe ordinea de zi, a relaţiilor bilaterale între Rusia şi Transnistria, a unui şir de întrebări legat de politica externă şi economia externă a regiunii, ce necesită o implicare activă şi reciprocă.

De asemenea, liderul separatist de la Tiraspol a atins subiectul relaţiilor dintre Transnistria şi Moldova, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul oficial al „preşedintelui” regiunii.

„Noi tindem spre dialog. Locuitorii Transnistriei nu trebuie să fie ostaticii problemelor politice”, a subliniat Krasnoselskii.

El a confirmat disponibilitatea Transnistriei de a merge la compromis în privinţa mai multor probleme cu caracter economic, umanitar şi cultural. „Acelaşi lucru îl aşteptăm şi de la partea moldovenească”, a mai spus Vadim Krasnoselskii.

Amintim că marţi, 21 februarie, în cadrul întrebederii ce a avut loc la Chişinău între Igor Dodon, Pavel Filip şi Andrian Candu s-a decis ca instituţiile statului să nu discute public despre viziuni diferite privind soluţionarea conflictului din stânga Nistrului. În acest sens, s-a luat decizia ca sp fie creată o platformă de comunicare formată din experţi şi reprezentanţi ai celor trei instituţii, Guvern, Preşedinţie şi Parlament, în vederea identificării unei singure poziţii şi soluţii. Toţi trei oficiali au subliniat că reglementarea conflictului poate avea loc doar în formatul de negocieri „5+2”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite