Japonezii ne modernizează infrastructura agroalimentară şi cea energetică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonia va implementa în Republica Moldova noi proiecte de modernizare în domeniile agroalimentar, energetic. Totodată, va fi continuat programul de oferire a creditelor pentru întreprinderile mici şi mijlocii.

Despre aceasta a declarat viceministrul parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, Takao Makino, care s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, transmite IPN.

Viceministrul parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, Takao Makino a menţionat progresele înregistrate de Republica Moldova după proclamarea independenţei în procesul de edificare a unei societăţi democratice, bazate pe economia de piaţă.

Oficialul nipon a declarat că în cadrul turneului pe care îl întreprinde în statele organizaţiei regionale GUAM (Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan) doreşte să identifice noi oportunităţi de colaborare bilaterală. „Guvernul de la Tokio va acorda în continuare asistenţă tehnică şi financiară Republicii Moldova în vederea asigurării dezvoltării durabile şi menţinerii unui climat de stabilitate în regiune”, a spus Takao Makino.

Nicolae Timofti a apreciat activitatea Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA), care desfăşoară în Republica Moldova mai multe programe de asistenţă în sectorul agricol. Nicolae Timofti a menţionat granturile acordate de Japonia pentru securitatea umanitară, datorită cărora sunt renovate şi utilate cu echipament modern spitalele din ţară.

Preşedintele a pledat pentru preluarea experienţei nipone în aplicarea sistemică a programelor de modernizare a ţării.

Oficialul nipon a fost însoţit de o delegaţie oficială, din care a făcut parte ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Toichi Sakata.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite