Ion Sturza este pe cale de a-şi întemeia un partid politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aaliştii politici nu cred în Ion Sturza. FOTO Alexandru Tarlev
Aaliştii politici nu cred în Ion Sturza. FOTO Alexandru Tarlev

Ion Sturza este conştient că nu va fi votat pentru funcţia de premier, iar acţiunile sale legate de înaintarea candidaturilor pentru fotoliile de miniştri şi programul de guvernare sunt acţiuni de PR, au declarat unii analişti politici în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime”, transmite IPN.

Analistul politic, Victor Gurău, consideră că Sturza este pe cale de a-şi întemeia un partid politic şi se foloseşte de momentul că a fost desemnat candidat pentru a-şi face PR. „În lista aşa-zisului guvern al lui Sturza se conturează nucleul unei formaţiuni politice pe eşichierul de dreapta. Sturza îşi face PR politic din contul contribuabililor, iar acţiunile sale uzurpează instituţiile statului. Întâlnirile pe care le-a avut Sturza cu guvernatorul Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, şi cu liderul PPPN, Renato Usatîi, reprezintă tentative de a atrage voturile de stânga în cazul unor alegeri anticipate”, a declarat Gurău.

Un alt analist, Roman Mihăeş, este de părerea că acţiunile lui Ion Sturza ar fi dirijate de la Kremlin. „Rusia încearcă să preia controlul asupra dreptei moldoveneşti după căderea PLDM. Sturza este un agent al Kremlinului de mai mulţi ani. Dacă Sturza ajunge premier, este pus în pericol vectorul european al Republicii Moldova”, a opinat analistul.

Vitalie Gămurari, expert în drept internaţional, susţine că programul de guvernare propus de Ion Sturza nu conţine nimic nou faţă de programele guvernelor anterioare. „Tot ce e posibil că s-a copiat. Dar a avut şi foarte puţin timp pentru elaborarea programului de guvernare”, a spus expertul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite