Ion Ceban propune ca Preşedinţia, Parlamentul şi Guvernul să fie deconectate de la căldură: „Dacă vor sta la rece, vor judeca mai repede” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ion Ceban

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a propus autorităţilor centrale să deconecteze agentul termic din clădirile Parlamentului, Preşedinţiei şi Guvernului. Iniţiativa edilului vine în contextul în care o mare parte din blocurile locative din Capitală încă nu au fost conectate la căldură, pe motiv că se fac economii de gaze naturale, în timp ce clădirile instituţiilor de stat deja dispun de agent termic.

Ion Ceban a declarat că Termoelectrica se află în gestiunea Guvernului şi că doar de Executiv depinde când vor fi conectaţi la căldură toţi locuitorii Chişinăului, dar nu de Primărie.

Ceban consideră că nu e corect să se facă economii de gaze în grădiniţe şi în locuinţe. În opinia lui, în primul rând trebuie de început a economisi în instituţiile de stat. Edilul a dat asigurări că şi Primăria se va deconecta de la agentul termic.

„Sugestia mea ar fi următoarea, poate ar fi bine s-o examinăm cu toţii, să deconectăm Guvernul, Parlamentul, Preşedinţia, ministerele şi toate birourile funcţionarilor şi să conectăm căldura în toate locuinţele oamenilor. Şi Primăria se va deconecta. Specialiştii au făcut zilele curente testarea. Afară încă e cald, cum spuneţi Dumneavoastră. Responsabilii ne tot spun pe la TV că toate clădirile le conectează pe rând. Iată să înceapă conectarea primordial la familiile cu copii mici, la persoanele care îngheaţă în casă şi sunt nevoiţi să pornească tot felul de aparate ca să se încălzească. Unii, care stau la cald, le este frică să spună lucrurilor pe nume, aşa cum spun eu”, a spus Ion Ceban într-un Live pe Facebook.

„Dacă vor sta un pic la rece, vor judeca mai repede şi vor acţiona un pic mai repede”, a adăugat Ceban, adresându-se guvernării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite