Interpreţi moldoveni, cu drapelul Transnistriei la un concurs din Rusia. Dodon: „Vă mulţumesc că reprezentaţi ţara cu demnitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interpreţii de la DoReDos, alături de deputatul „Parlamentului” Transnistriei Oleg Horjan FOTO kp-pmr.ru
Interpreţii de la DoReDos, alături de deputatul „Parlamentului” Transnistriei Oleg Horjan FOTO kp-pmr.ru

Interpreţii formaţiei „DoReDos”, care reprezintă în aceste zile Republica Moldova la un prestigios concurs muzical din Rusia, „Novaya volna-2017”, şi care au fost sprijiniţi pentru participarea la acest eveniment inclusiv de către Igor Dodon, nu au ezitat să sublinieze faptul că sunt originari din stânga Nistrului şi că pledează pentru independenţa regiunii, ieşind în faţa presei ruse cu drapelul Transnistriei.

Igor Dodon nu a condamnat gestul interpreţilor din Râbniţa (stânga Nistrului, oraş necontrolat de autorităţile constituţionale), deopotrivă, şeful statului i-a felicitat pe aceştia, într-o postare pe Facebook, pentru că au reprezentat „ţara cu demnitate”: „Este o prestaţie de neuitat a formaţiei moldoveneşti DoReDos”.

Deşi Igor Dodon menţionează că artiştii sunt moldoveni, portalul kp.pmr.ru scrie că aceştia se identifică ca fiind de „identitate transnistreană”, iar simpatiile lor faţă de politica pe care o duce Transnistria o demonstrează şi faptul că ei s-au fotografiat cu drapelul regiunii separatiste alături de deputatul aşa-numitului Parlament de la Tirapsol, Oleg Horjan.

Într-o solicitare către şeful „Legislativului” transnistrean, în care Horjan cere să i se ofere câteva zile de concediu pentru a sprijini la Soci formaţia „DoReDos”, acesta precizează: „Participarea muzicanţilor transnistreni la concursul dat este o susţinere reală a imaginii Republicii (Transnistria) noastre”.

După ce Dodon a mai adăugat că este încântat că i-a ajutat pe intepreţi să participe la acest concurs, şi artiştii de la „DoReDos” i-au rămas recunoscători preşedintelui şi au scris pe pagina lor de Facebook că îi mulţumeşte şefului statului pentru susţinere. Mesajul a fost însoţit de această dată de o fotografie în care interpreţii ţin în mâini drapelul oficial al Republicii Moldova.

Doredos via Facebook
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite