Instituţiile statului reacţionează la atacurile asupra Moldova Agroindbank

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţă de urgenţă la Guvern. După ce ieri, Moldova Agroindbank a emis un comunicat în care anunţa că este ţinta unor acţiuni frauduloase fără precedent, Comitetul Naţional pentru Stabilitate Financiară s-a adunat astăzi pentru a discuta situaţia

În cadrul şedinţei, membrii CNSF au propus o serie de soluţii pentru a redresa situaţia. Astfel, în următoarele zile, Banca Naţională împreună cu organele de drept îşi vor expune opinia vizavi de afilierea neformală a noilor acţionari.

Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura Generală şi Ministerul Afacerilor Interne vor colabora strîns cu instituţiile statului, în special BNM şi Comisia Naţională a Pieţei Financiare, pentru investigarea circumstanţelor ce au dus la înstrăinarea netransparentă a unor acţiuni ale MAIB. CNPF va investiga activitatea Registratorului independent „Registru-Corect”. Acesta riscă să rămână fără licenţă în cazul în care se descoperă încălcarea legii.

În următoarele cinci zile Guvernul va fi informat referitor la măsurile întreprinse.

De asemenea, s-a decis ca toate instituţiile statului să menţină o comunicare eficientă cu reprezentanţii Moldova Agroindbank, dar şi instituţiile financiare internaţionale care au sesizat autorităţile statului la subiectul respectiv.

Luni seara, Consiliul de administraţie al Moldova-Agroindbank a difuzat un comunicat în care afirmă că instituţia a devenit ţinta unor noi acţiuni ilegale din partea unui grup de persoane care ar fi susţinut de „persoane cu funcţii de răspundere din organele de stat”.

Şefii MAIB se arată îngrijoraţi de „acţiunile anemice ale organelor de resort cărora li s-au plâns. Ei solicită Băncii Naţionale să se implice de urgenţă pentru a stopa acţiunile frauduloase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite