Ilan Şor: Cerem eliminarea tuturor restricţiilor COVID-19 şi anularea certificatului de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul fugar Ilan Şor
Deputatul fugar Ilan Şor

Partidul „ŞOR” solicită Comisiei pentru Situaţii Excepţionale eliminarea tuturor restricţiilor legate de COVID-19, inclusiv anularea obligativităţii prezentării certificatelor de vaccinare. Solicitarea a fost făcută de liderul partidului, deputatul fiugar Ilan Şor, care a spus că, în prezent, toate măsurile restrictive nu-şi mai au rostul, în condiţiile în care numărul de cazuri este tot mai mic, iar varianta Omicron nu este atât de agresivă.

„Trebuie să le oferim posibilitatea oamenilor să meargă liber la teatru, concerte, muzee, restaurante şi să-i oferim acestui sector posibilitatea să îşi revină, pentru că pe timp de pandemie a fost pur şi simplu sufocat. Mai mult, certificatele COVID nu mai au nicio relevanţă, iar acest lucru a fost demonstrat în multe state dezvoltate. De asemenea, oamenii nu mai trebuie să facă atâtea teste şi controale, inclusiv pentru a pleca peste hotare”, a declarat Ilan Şor.

De asemenea, Şor a cerut să fie anulată obligativitatea purtării măştilor de protecţie în şcoli. Potrivit lui, copiii trebuie lăsaţi să respire normal şi să se simtă liber la lecţii.

„Este demonstrat faptul că cei mici sunt extrem de puţin afectaţi de virusul Omicron, prin urmare, aceste limitări nu-şi mai au rostul. Prieteni, aceste măsuri trebuie implementate urgent, pentru că ele sunt foarte importante. În primul rând, pentru a-i oferi posibilitatea unui sector important al economiei să reînvie, în al doilea rând - să le oferim oamenilor confortul de care au fost lipsiţi în ultimii ani. În al treilea rând, să nu mai facem atâtea cheltuieli legate de testare. Iată de ce, cred că este cazul să revedem anumite restricţii şi să le anulăm pe cele care nu mai sunt actuale, pentru a reduce, pe cât posibil, din presiunea pe populaţie”, a mai spus Ilan Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite