Guvernul va aloca CMC peste 15 milioane lei din fondul de rezervă

0
0

Ministerul Finanţelor va transfera, din fondul de rezervă al Guvernului, către Consiliul municipal Chişinău, peste 15 milioane de lei pentru executarea titlurilor executorii legate de recuperarea valorii averii confiscate moştenitorilor persoanelor supuse represiunilor politice. Proiectul de hotărâre este supus dezbaterilor publice şi urmează să fie aprobat de executiv, transmite IPN.

Pentru achitarea de compensaţii în baza deciziilor comisiilor speciale prezentate de autorităţile administraţiei publice locale în bugetul de stat pentru anul 2018 au fost aprobate mijloace financiare în sumă de 7,5 milioane de lei.

Dat fiind faptul că se atestă insuficienţa mijloacelor financiare la activitatea respectivă, se propune achitarea titlului executoriu din fondul de rezervă al Guvernului, cu suplinirea ulterioară a acestuia la etapa de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2018.

În Legea bugetului de stat pentru anul 2018, în fondul de rezervă a Guvernului sunt aprobate mijloace financiare în volum de 50 de milioane de lei.

Mai multe - Republica Moldova

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite