Guvernul a alocat trei milioane de lei pentru grădiniţa din Săiţi, mistuită de flăcări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grădiniţa din Săiţi, raionul Căuşeni, a ars din cauza unui scurtcircuit FOTO: gov.md
Grădiniţa din Săiţi, raionul Căuşeni, a ars din cauza unui scurtcircuit FOTO: gov.md

Guvernul vor aloca trei milioane de lei din Fondul de rezervă al statului, pentru reconstrucţia grădiniţei din satul Săiţi, raionul Căuşeni. Propunerea a venit din partea premierului care a vizitat, acum două zile, grădiniţa care a luat foc din cauza unui scurtcircuit.

„La grădiniţa din satul Săiţi veneau zilnic cel puţin 120 de copii. Am fost la faţa locului să văd ce s-a întâmplat, să comunic cu părinţii şi aceştia aşteaptă o intervenţie promptă”, a subliniat Iurie Leancă.

Prim-ministrul a propus ca în cel mult trei săptămâni să înceapă lucrările de construire a instituţiei preşcolare, astfel încât până la sfârşitul anului să fie pus şi acoperişul. Propunerea a fost lansată după ce ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a anunţat că edificiul incendiat nu mai poate fi reparat, ci trebuie demolat şi construit altul nou.

„Fundamentul pe care a fost amplasată grădiniţa este la 20-40 de centimetri. Este problematic ca noi să consolidăm această construcţie, practic este imposibil. Grădiniţa fusese construită în anii ‘60, fără proiect şi fără respectarea normelor tehnice. De aceea, propunerea noastră este ca pereţii rămaşi să fie demolaţi şi să purcedem la construcţia unui nou edificiu ce ar corespunde normelor tehnice şi sanitare actuale”, a declarat Marcel Răducan.

Şeful Guvernului i-a cerut lui Răducan să urgenteze construcţia noii grădiniţe cu extinderea numărului de locuri de la 120 la 150.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite