Consulul de la Bologna a fost rechemat din funcţie pentru extorcare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Nucă a fost rechemat pentru extorcare de bani FOTO: captură video Youtube
Nicolae Nucă a fost rechemat pentru extorcare de bani FOTO: captură video Youtube

Consulul Republicii Moldova la Bologna, Italia, a fost rechemat din funcţie prin hotărâre de Guvern. Anterior, mai mulţi moldoveni aflaţi în regiune s-au plâns că au fost nevoiţi să achite taxe suplimentare pentru perfectarea actelor la Consulatul din Bologna.

Solicitarea a venit din partea  Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi a fost susţinută de întreg Cabinetul de Miniştri.

Valeriu Chiveri, viceministrul MAIE a explicat că decizia a fost luată în urma unor analize şi investigaţii interne care au dezvăluit mai mult nereguli în activitatea Consulatului.

Anterior, Jurnal de Chişinău a scris că mai mulţi cetăţeni din Republica Moldova aflaţi la muncă în Italia s-au plâns de extorcare de bani la Consulatul Republicii Moldova din Bologna. Aceştia spuneau că atunci când au nevoie de traducerea şi legalizarea unui act, consulul general Nicolae Nucă le direcţiona actele spre serviciile unei agenţii de traduceri din Roma condusă tot de un moldovean, iar în loc de 10 euro, pentru un act tradus oamenii achitau câte 30 de euro agenţiei de traduceri pentru o pagină.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite