Ghimpu, despre candidatura lui Armaşu la şefia BNM: Această funcţie este foarte importantă pentru Plahotniuc şi nu are cum veni un om neverificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că îl stimează pe ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu. Cu toate acestea, liberalul consideră că Armaşu este o candidatură verificată şi potrivită pentru Vlad Plahotniuc, iar din acest motiv acesta şi a fost propus la funcţia de guvernator al BNM.

„Armaşu este deja verificat timp de doi ani ca ministru al Finanţelor. Cunoaştem că a înaintat şi proiecte care ne-au dus „faima” peste hotare, ce ţine şi de legalizarea spălării banilor (...) Într-un cuvânt, este omul cu care poţi lucra. Guvernatorul BNM este o funcţie foarte importantă. Haideţi să ne amintim şi de spălarea banilor - 20 de miliarde, care chipurile nici atunci nu a ştiut (...), şi furtul miliardului (...). Această funcţie este foarte importantă pentru Plahotniuc şi e clar că acolo nu va veni om neverificat”, a declarat Mihai Ghimpu într-o conferinţă de presă.

Totodată, liderul PL susţine că „poate o să demonstreze că este un bun guvernator. Se vede ca finanţist cunoaşte bine acest domeniu, dar e problema lor. Noi suntem în opoziţie şi vom vota împotrivă”.

Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a fost propus de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, joi, 29 noiembrie, la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), după ce Sergiu Cioclea şi-a anunţat recent demisia.

Guvernatorul Băncii Naţionale a Republicii Moldova (BNM), Sergiu Cioclea, a declarat marţi, 20 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că a depus la Parlament o cerere de demisie din funcţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite