GALERIE FOTO Monumentul istoric din strada Şciusev 52 a fost complet demolat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe locul monumentului istoric astăzi a rămas doar gardul FOTO: Alexei Dimitrov/facebook
Pe locul monumentului istoric astăzi a rămas doar gardul FOTO: Alexei Dimitrov/facebook

Monumentul istoric din strada Alexei Sciusev 52, despre care atât Primăria cât şi proprietarul terenului spuneau că va fi renovat conform legii, a fost demolat săptămâna trecută. O confirmă fotografiile distribuite pe facebook.

Lucrările au demarat în anul 2012. Proprietarul terenului pe care se ridica construcţia, Nicolae Samuilă, dădea asigurări că aceasta urmează a fi reconstruită şi nu demolată, pentru a crea un bloc administrativ cu oficii.

Acelaşi fapt îl confirma şi edilul Capitalei Dorin Chirtoacă, în vara anului trecut, când mai mulţi vecini protestau în legătură cu reconstrucţia imobilului dat. El anunţa că proiectul va fi autorizat de primărie, iar proprietarul este obligat să păstreze faţada clădirii.

Ulterior, Ion Ştefăniţă, directorul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, a făcut publice informaţii despre faptul că monumentul de arhitectură urmează a fi demolat, iar în loc se planifică construirea unui hotel. Tot atunci, Procuratura Anticorupţie confirma actele de corupere din cadrul Primăriei, legate de demolarea clădirii.

Odată ce lucrările au început, societatea civilă a protestat de nenumărate ori şi a încercat să stopeze lucrările. Mai mult, Ion Ştefăniţă spunea că a fost agresat de proprietarul terenului pe care se ridică monumentul de importanţă naţională.

Chiar dacă imobilul, ce datează din anul 1851 a fost demolat complet, pe gard totuşi stă afişat proiectul de reconstrucţie.

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite