GALERIE FOTO Centrul Capitalei, închis pentru maşini, liber pentru pietoni. Ce spun trecătorii și șoferii

0
0
Mirii Viorica și Nicolae au renunțat la limuzină în favoarea zonei pietonale
Mirii Viorica și Nicolae au renunțat la limuzină în favoarea zonei pietonale

Bulevardul Ştefan cel Mare, în perimetrul străzilor Puşkin, Mihai Eminescu şi Vasile Alescandri este aşa cum nu aţi mai avut ocazia să-l vedeţi.

Oamenii nu se mai înghesuie pe trotuare, maşinile, care ne furau din spațiul şi aşa puţin destinat pietonilor, lipsesc, iar în mijlocul străzii, unde ne-am obișnuit cu un trafic intens, este liber pentru orăşeni. Cam aşa arată de două zile zona pietonală din centrul Chişinăului.

Bulevardul s-a umplut de lume: tineri cu biciclete, role, trotinete, părinţi cu micuţi de mâini. În fața Primăriei am întâlnit şi doi tineri proaspăt căsătoriţi, care au venit în cea mai importantă zi din viaţa lor să facă poze. Mireasa, Viorica, şi mirele, Nicolae Popa, spun că centrul Capitalei arată extraordinar, la fel ca într-un parc, şi salută ideea edililor de a crea aici o zonă de agrement.

Adolescenții au găsit locul perfect pentru distracții Unii agenți economici au profitat de ocazie și au amenajat terase Mirii Viorica și Nicolae au renunțat la limuzină în favoarea zonei pietonale

CLICK GALERIE FOTO

Încântaţi par să fie şi părinţii cu prichindei de mână. Ei spun că au unde să-şi petreacă timpul liber, mai ales că oraşul nu este generos cu locuri special amenajate în acest scop. Deocamdată lipsesc terasele, târgurile cu suvenire şi programele culturale, pe care le-au promis autorităţile municipale, atât pentru chișinăuieni, cât şi pentru a atrage turiştii.

Mulţumiţi par să fie şi şoferii. Deşi au stat blocaţi în trafic preţ de câteva minute, aceştia spun că sunt de acord cu amenajarea unei zone de agrement, chiar dacă sunt nevoiţi să ocolească câteva cartiere. În trafic am întâlnit-o şi pe ambasadoarea OSCE, Jennifer Brush, care, la fel, nu s-a arătat deranjată de faptul că trebuie să-şi schimbe traseul, pentru a ocoli zona închisă.

Desigur, există şi nemulţumiţi - şoferii de taxi, care trebuie să ajungă cât mai repede la clienţii lor.

PROGRAM CULTURAL PENTRU URMĂTORUL WEEKEND

„În prima săptămână de probă s-a cântat folk. În weekendul viitor vom avea un program mai complex, cu clovni, animatori, actori, dar și alte surprize", a spus Lucia Culev, șefa Direcției Cultură a Primăriei Capitalei.

Susţin ideea Primăriei. Aveam nevoie de o astfel de zonă liberă, pe unde să nu circule maşini.
Natalia Axenti, casnică

E frumos, dar îmi vine greu, căci trebuie să ajung la Piaţa Centrală. Până acolo trebuie să merg pe jos.
Nimerenco Lidia, pensionară

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite