FOTO Un indicator nou a fost instalat în centrul Chişinăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apariţia a stârnit curiozitatea trecătorilor FOTO: Tudor Iovu
Apariţia a stârnit curiozitatea trecătorilor FOTO: Tudor Iovu

Astăzi, în centrul Chişinăului, la intersecţia străzilor Veronica Micle şi Vlaicu Pârcălab, a fost montat un stâlp cu plăcuţe ce indică denumirea şi direcţia străzilor.

Indicatoare de acest gen se întâlnesc în multe capitale europene. Potrivit ofiţerului de presă al Primăriei Chişinău, Vadim Brânzaniuc, este vorba de un proiect-pilot al Direcţiei locativ-comunale, care a şi finanţat instalarea indicatorului.

„Încă nu putem vorbi despre alte indicatoare de acest fel, în celelalte intersecţii din Capitală. Aşteptăm reacţiile oamenilor, după care vom decide dacă vom continua“, a spus funcţionarul, care nu a putut preciza costul exact al stâlpului.

Majoritatea oamenilor au salutat ideea municipalităţii. „În 2005 mergeam prin Varşovia, capitala Poloniei, minunându-mă de aceste tăbliţe care te ajută să te orientezi. În sfârşit, asemenea semne apar şi în Chişinău. Un motiv de bucurie“,a scris pe Facebook Viorel Burlacu.

Ivan Donţov sugerează că „ar trebui mai multe indicatoare de acest fel în oraş. Străinii se vor orienta mai uşor“. Unii s-au arătat, însă, sceptici în privinţa longevităţii indicatorului. „O să fie distrus în cel mult o săptămână“, consideră Radu Lepădatu.

Pe noul indicator a fost amplasat şi un tomberon din plastic.

Doina Salcuţan, stagiară

indicator
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite