Fondurile europene, accesate mai uşor de autorităţile locale din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seminare organizate de studenţi basarabeni. FOTO Arhivă Adevărul
Seminare organizate de studenţi basarabeni. FOTO Arhivă Adevărul

Reprezentanţii autorităţilor publice locale din 8 raioane au frecventat seminare de informare despre cum pot accesa fonduri europene. Cursurile au fost organizate de către Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti, România, transmite IPN.

Preşedintele şi fondatorul ligii, Iacob Cerlat, a declarat că este vorba despre cel mai recent proiect promovat de organizaţie, fiind instruiţi circa 350 de beneficiari. Proiectul a fost orientat către consiliile raionale, fiind implicate în special autorităţile din mediul rural. Toate activităţile au fost cu acces gratuit.

Participanţii au fost instruiţi de către expertul român în atragerea investiţiilor europene Georgiana Tănase. Expertul a explicat cursanţilor paşii care trebuie întreprinşi pentru a obţine granturi europene, cu exemple din experienţa României din perioada pre şi post aderare la UE. 

Ultimele seminare au avut loc la Leova şi Cantemir, pe 18 şi 20 mai. „După cum au spus chiar participanţii, acest seminar a fost o bună sursă de informare şi un impuls spre modernizarea localităţilor”, a spus Alina Gori, membră a ligii, aducând mulţumiri conducerii raioanelor şi participanţilor pentru receptivitate şi deschidere.

Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti este o organizaţie neguvernamentală, apolitică, înfiinţată din 2011, reprezentantă de elevii şi studenţii din Republica Moldova care îşi fac studiile în Ploieşti. Aceasta are ca scop susţinerea tinerilor din Moldova în procesul de integrare în societatea românească, precum şi implementarea ideilor comune în diverse proiecte şi activităţi de formare socio-culturală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite