Flashmob organizat de primarii Partidului ŞOR, la Preşedinţie: „Nu mai vrem niciun pic guvernare pe tizic!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Tizic legat cu panglică de culoare galbenă. Este cadoul oferit de primarii şi simpatizanţii Partidului „ŞOR” reprezentanţilor Preşedinţiei, Guvernului şi Parlamentului, drept răspuns la modul în care actuala guvernare, în frunte cu preşedintele Maia Sandu, gestionează criza energetică cu care se confruntă Republica Moldova, dar şi celelalte crize, de pe urma cărora cetăţenii au de suferit.

Potrivit participanţilor la flash-mob, cea mai bună soluţie pentru depăşirea situaţiei dificile este ca reprezentanţii de la guvernare să-şi dea demisia.  

Primarul comunei Piatra din raionul Orhei, Radu Buşila, a îndemnat-o pe Maia Sandu să oprească gazul şi electricitatea din clădirea Preşedinţiei, să-şi construiască o sobă şi să se încălzească cu tizic.

„Astăzi, trăim vremuri complicate. Toamna va fi un dezastru, gazul va fi mai scump ca aurul. Guvernul a stabilit un plan de măsuri. Învăţământul va fi online, iar toţi cei care se încălzesc pe gaz, sunt îndemnaţi să cumpere lemne, păcură. Nimeni nu se mai gândeşte acum la energia verde, la ecologie. De unde să cumpărăm cărbune, dacă nu se găseşte? Preşedinţia, Guvernul nu face decât să împrumute, iar noi, copiii şi nepoţii noştri vom fi datori vânduţi. Fiecare familie deja este datoare lunar cu 5.000 de lei”, a afirmat Radu Buşila.

Stanislav Cvasnîi, primarul satului Isacova, raionul Orhei, a declarat că are mari temeri şi nu ştie „cum vom supravieţui de acum încolo, deoarece preţurile cresc, dar guvernarea nu are nicio soluţie”. 

„Actuala guvernare a adus ţara la sapă de lemn, dar mă tem că la primăvară nu vom avea nici sape, deoarece vom fi nevoiţi să le punem pe foc. De un an, de când PAS este la putere, nu a fost creat niciun loc de muncă nou. PAS a creat locuri de muncă numai pentru neamuri. Antreprenorii îşi închid afacerile. Soluţia cea mai bună este ca ei să plece. Jos guvernarea!”, a spus Cvansîi.

Ulterior, participanţii flashmob-ului au mers la Guvern şi Parlament, unde, la fel, au oferit în dar tizic legat cu panglică de culoare galbenă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite