Femeie, cu cinci copii, condamnată la închisoare după ce şi-a omorât soţul violent. „Vă rog să mă lăsaţi acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie a fost condamnată al închisoare după ce şi-a înjunghiat mortal soţul agresor
O femeie a fost condamnată al închisoare după ce şi-a înjunghiat mortal soţul agresor

Victoria Pruteanu a fost condamnată la trei ani şi opt luni de închisoare, pentru că şi-a înjunghiat mortal soţul în încercarea de a se apăra de abuzurile acestuia, sentinţa fiind emisă ieri de către Judecătoria Străşeni.

Potrivit Asociaţiei „Promo-Lex”, judecătorul nu a ţinut cont de faptul că Victoria Pruteanu a fost supusă agresată şi maltratată ani de zile de soţul său. Juriştii de la „Promo-Lex” spun că femeia a cerut, de nenumărate ori, ajutorul autorităţilor, însă nu a fost protejată de soţul său violent.

Astfel, deşi în 2014 a fost emisă o ordonanţă de protecţie, victima nu a scăpat de coşmarul pe care l-a trăit alături de fostul soţ. Agresorul a încălcat ordonanţa, în repetate rânduri, iar autorităţile au eşuat în a-i oferi o protecţie reală.

„Autorităţile au constatat că au fost comise acte de violenţă asupra acesteia şi a copiilor, însă poliţia a aplicat sancţiuni nesemnificative abuzatorului, care nu au avut nici un efect asupra comportamentului său. Pe 14 decembrie 2014, fiind din nou atacată de soţul agresiv, Victoria s-a apărat”, notează avocaţii Asociaţiei.

Astfel, Judecătoria a decis joi, 21 ianuarie, condamnarea femeii la trei ani şi opt luni de închisoare. „M-a ridicat în sus de păr şi a strigat că îmi taie capul şi îl aruncă în gârlă. Atunci m-am speriat, nu ştiam ce are în mână, că era întuneric. Instinctiv am aruncat înainte mâna în care aveam cuţitul şi l-am înjunghiat. N-am vrut să fac asta, vă rog frumos să mă lăsaţi acasă să-mi cresc fetiţele”, a spus Victoria Pruteanu printre lacrimi, când i s-a oferit ultimul cuvânt înainte de pronunţarea sentinţei, potrivit politk.md

Avocaţii Promo-LEX vor contesta decizia în instanţa superioară. Menţionăm că, Victoria Pruteanu face parte dintr-o familie social vulnerabilă, este orfană şi are la întreţinere 5 copiii minori, doi copii ai săi şi trei surori. Asociaţia Promo-Lex a lansat pe reţelele de solcializare o campanie prin care solicită semnarea unei petiţii în apărarea Victoriei Pruteanu, dând exemplul mai multor foşti demnitari de stat care au scăpat de pedeapsă chiar dacă au fost acuzaţi de ilegalităţi mai grave. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite