Expert rus: Rospotrebnadzor este o autoritate de represiune politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinurile din Republica Moldova ar putea avea interdicţie în Rusia
Vinurile din Republica Moldova ar putea avea interdicţie în Rusia

Vadim Drobiz, şeful Centrului de cercetare a pieţei de băuturi alcoolice din Rusia, critică ameninţările lui Ghenadi Onişcenko privind o posibilă reintroducere a unui embargo la vinurile din Republica Moldova.

"Declaraţile şefului autorităţii de represiune sanitare demonstrează încă o dată că această instituţie este una angajată politic“, constată oenologul rus.

„Un şef deştept şi neangajat politic ar fi returnat fără mare scandal producţia“, a adăugat Vadim Drobiz, şeful Centrului de cercetare a pieţei băuturilor alcoolice din Rusia.

Amintim că sâmbătă, 7 septembrie, şeful serviciului sanitar rus Rospotrebnadzor, Ghenadi Onişcenko a declarat pentru Interfax că în timpul apropiat, Rusia va fi nevoită să interzică importul vinurilor moldoveneşti.
„După cum evoluează lucrurile, se dezvoltă cel mai prost scenariu şi în curând, indiferent de promisiunile oficialilor moldoveni, vom lua cele mai aspre măsuri“, a declarat oficialul rus.

Onişcenko s-a arătat nedumerit de faptul că ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, după vizita din 5-6 septembrie la Moscova, a vorbit despre faptul că ar fi dus negocieri cu partea rusă. „Nu am negociat cu nimeni“, a declarat şeful Rospotrebnadzor.

Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov nu a comentat noile acuzaţii aduse de Onişcenko autorităţilor de la Chişinău.

În primele opt luni ale acestui an, Moldova a livrat în Rusia peste 24 de milioane de litri de băuturi alcoolice, din care mai puţin de un procent a fost declarat necorespunzător cerinţelor de calitate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite