Autorităţile sanitare din Rusia ameninţă cu un nou embargo la vinul moldovenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rospotrebnadzor examinează posibilitatea introducerii unui nou embargo vinurilor din Republica Moldova pe piaţa rusească, a anunţat şeful serviciului sanitar rus, Ghenadi Onişcenko.

"Complexul vinicol moldovenesc alunecă treptat spre situaţia din anii 2005-2006. În aceste condiţii noi suntem pe punctul de a interzice livrările de vin şi de a reveni la ciclul de măsuri draconice început în 2006“, a declarat Ghenadi Onişcenko, citat de agenţia RBK.

Şeful autorităţii sanitare din Rusia a spus că în produsele vinicole moldoveneşti au fost depistate concentraţii "exorbitante“ de dibutilftalat. Potrivit lui Onişcenko acest lucru se poate datora păstrării îndelungate a vinului într-un recipient de plastic.

"Încă un lot de vin moldovenesc de proastă calitate şi interdicţia va fi introdusă“, a avertizat Onişcenko.

De notat că astăzi a plecat la Moscova Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii care urmează să discute cu Ghenadi Onişcenko, inclusiv pe tema calităţii vinurilor din Republica Moldova.

În urma embargoului introdus în martie 2006 de către autorităţile ruse, pierderile directe suportate de economia Republicii Moldova s-au situat la peste 230 de milioane de dolari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite