Dodon: Diaspora a fost adusă organizat cu autobuzele la vot. O să prezentăm probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

Igor Dodon a acuzat opoziţia de ipocrizie pentru faptul că a acuzat guvernarea de fraudarea alegerilor prin aducerea organizată la vot a alegătorilor din Transnistria. Potrivit lui, în timp ce opoziţia făcea asemenea declaraţii, alegătorii din diaspora erau aduşi organizat, cu autobuzele, la secţiile de votare.

Igor Dodon a precizat că deţine probe video care ar demonstra aceste fapte, doar că le va prezenta după alegeri, deoarece acum nu-i convine asta.  

„Dar dacă noi o să arătăm probe video şi foto cum se aduc cu autobuzele la vot în Germania, Italia etc, organizat. Care o să fie poziţia lor? Nouă acum nu ne este convenabil să le arătăm, dar o să le arătăm cum masiv aduc oamenii la vot în ţările membre UE. Din Transnistria nu au fost aduşi cu autobuzele, au venit fiecare cu maşina sa. Oare de la 100-150 de km diaspora a venit aşa pur şi simplu, pe pandemie? Eu sunt bucuros că au venit, sincer, foarte bine că au venit, dar haideţi să vedem unde-s duble standarde”, a menţionat Igor Dodon la o emisiune la NTV-Moldova.

Candidata PAS în alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie, Maia Sandu, a învins categoric şi la secţiile de votare din afara ţării, acolo unde a obţinut 70,12% din voturi. Astfel, pentru Maia Sandu şi-au dat votul nu mai puţin de 104.605 de cetăţeni stabiliţi în străinătate.

Pe locul doi s-a clasat în diasporă Renato Usatîi, care a fost votat de 17,25% din alegători, adică 25.737 de voturi. Igor Dodon a luat un scor ruşinos în străinătate, fiind votat doar de 3,65%, adică de 5.439 de persoane.

În total, în diasporă au votat 149.840 de moldoveni, ceea ce reprezintă o cifră record în raport cu scrutinele anterioare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite