Discuţii despre guvern între Igor Dodon şi Vlad Filat: "Nu văd motive ca să-l votăm"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul socialiştilor Igor Dodon. FOTO Adevărul
Liderul socialiştilor Igor Dodon. FOTO Adevărul

Liderul Partidului Socialiştilor Igor Dodon a avut ieri, 15 aprilie, o întrevedere cu premierul desemnat Vlad Filat în vederea negocierilor privind votarea candidaturii şefului Executivului. Dodon a declarat pentru presă că pledează în continuare pentru un guvern tehnocrat şi nu-l va vota pe liberal-democrat.

„Am expus poziţia clară. Noi nu vedem motive pentru a vota candidatura dumnealui. Socialiştii sunt pentru un guvern profesionist, tehnocrat; un guvern care nu închide şcolile şi nu taie compensaţiile, un guvern care ar accepta înlocuirea istoriei românilor cu istoria moldovei, ar accepta ideea federalizării Republicii Moldova pentru soluţionarea problemei transnistrene, care ar accepta opinia majorităţii Republicii Moldova în ceea ce ţine de vectorul euro-asiatic de dezvoltare”, a enunţat Igor Dodon.

Totodată, pe data de 24 aprilie socialiştii vor convoca şedinţa Consiliului republican al PSRM unde va fi luată decizia finală. „Sunt sigur că voi reuşi să-mi conving colegii pentru ca să dăm sarcină tuturor deputaţilor membri ai grupului parlamentar al socialiştilor să nu susţină acest guvern”, a mai adăugat preşedintele PSRM.

Şi preşedintele PD Marian Lupu s-a întâlnit aseară cu premierul desemnat. „Ieri am avut o primă întrevedere la solicitarea domnului Filat. O discuţie care a marcat un start al negocierilor care trebuie să se desfăşoare pe parcursul acestor zile. Nu m-aş grăbi să dau nişte rezultate, deoarece într-o rundă de discuţii rezultatele nici nu apar. A fost o discuţie calmă şi constructivă”, a afirmat Lupu, citat de Pro TV.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite