Descinderi la Procuratura Generală. Vizat ar fi procurorul Vladislav Căruceru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procuratura Generală FOTO IPN
Procuratura Generală FOTO IPN

Procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în două birouri de serviciu utilizate de către un procuror din cadrul Procuraturii Generale. Acţiunile au loc într-o cauză penală iniţiată în temeiul plângerii unei persoane care a comunicat că procurorul, audiind-o în calitate de martor, a constrâns-o să facă declaraţii false, transmite IPN cu referire la Procuratura Anticorupţie.

La solicitarea procurorilor anticorupţie de a preda benevol actele relevante pentru cercetarea cazului, procurorul vizat a refuzat, condiţii în care au fost dispuse percheziţii.

Presa scrie că bănuitul este Vladislav Căruceru, care a efectuat urmărirea penală în dosarul fostului şef al Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari. El este şi cel care instrumentează dosarul Metalferos. Recent Asociaţia Moldovenească de Reciclare şi Prelucrare a Metalelor Feroase şi Neferoase i-a cerut Consiliului Superior al Procurorilor să dispună procedură disciplinară pe numele procurorului. Motivul ar fi că instrumentează cauza penală după bunul său plac, fără a opera cu probe, şi că ar acţiona în complicate cu cei care figurează ca martori în dosar.

Procuratura Anticorupţie precizează că acţiunile întreprinse azi nu au nimic comun cu activitatea procurorilor în cadrul dosarelor de acuzare a lui Viorel Morari. „Mai mult, este necesar de a cunoaşte că acţiunile întreprinse azi de către procurorii anticorupţie şi chiar dosarul în cadrul căruia aceste acţiuni au fost efectuate nu pot influenţa în nici un mod soluţiile sau evoluţia cauzelor penale din gestiunea procurorului investigat”, precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite