Denis Ulanov cere Parlamentului să voteze pentru ridicarea imunităţii sale: Nu am nimic de ascuns

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Denis Ulanov
Deputatul Denis Ulanov

Deputatul Partidului Şor Denis Ulanov a declarat că încă în 2020, prin intermediul justiţiei televizate, a fost învinuit de implicarea în frauda bancară, nu o dată s-a adresat procurorului general pentru a fi citat şi audiat în privinţa oricăror aspecte. Şi acest lucru aşa şi nu s-a întâmplat. Parlamentarul spune că tangenţa cu aşa-zisa frauda bancară este lucrul său în calitate de avocat al lui Ilan Şor, transmite IPN.

Declaraţia deputatului a fost făcută în contextul în care procurorul general a solicitat vineri, 19 martie, în plenul Parlamentului, să fie ridicată imunitatea deputatului pentru implicare în frauda bancară, ca ulterior deputatul să fie reţinut şi arestat.

Denis Ulanov a menţionat că el nu se ţine de imunitatea parlamentară, care nu este decât necesară pentru reţinere, percheziţii sau înaintarea învinuirii. Acesta spune că nu este clar în ce mod procurorul general a reuşit deja să stabilească implicarea lui, vina şi să vină cu astfel de declaraţii. „În ce mod poţi învinui fără a audia măcar. Este un semn de întrebare. Legat de reţinere, percheziţii, nu am să comentez”, a notat deputatul.

Acesta a spus că acest eveniment vine exact în perioada desemnării candidaţilor la funcţia de prim-ministru. Potrivit lui, poate anumite voturi încurcă. Denis Ulanov a mai spus că nu are ce ascunde, ba mai mult el personal va vota pentru ridicarea imunităţii şi acest lucru l-a solicitat colegilor lui, cu rugămintea să fie respectate toate procedurile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite