De pe 1 iulie, locuitorii din Zona de Securitate vor primi alocaţii majorate cu peste 400%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Zona de Securitate, care îşi au domiciliul în comunele Cocieri, Coşniţa, Molovata Nouă, Fârlădeni şi satele Copanca, Doroţcaia, Pârâta, Varniţa şi Hagimus, vor primi, de la 1 iulie anul curent, ajutor financiar de stat majorat.

Ministrul muncii, protecţiei sociale şi familiei, Valentina Buliga, a spus că proiectul aprobat ieri de Guvern prevede majorarea alocaţiei lunare de stat de la 200 la 900 de lei pentru beneficiarii de pensii pentru limita de vârstă şi de invaliditate de gradul I, de la 140 la 630 de lei pentru beneficiarii de pensii de invaliditate de gradul II şi de la 100 la 450 de lei pentru cei cu pensii de invaliditate de gradul III.

Totodată, începând cu 1 iulie anul curent, este stabilită o alocaţie lunară de stat de 900 de lei pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 55 şi 57 de ani şi bărbaţii care au între 60 şi 62 de ani, care la data de 1 ianuarie curent au avut domiciliul în localităţile menţionate şi care nu au pensii stabilite de structurile de la Tiraspol. Banii vor fi alocaţi din bugetul de stat.

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri