Curăţenia de primăvară continuă, la Orhei. Străzile au fost spălate cu şampon şi a fost aplicat marcajul rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Curăţenia de primăvară şi cea de dinainte de Paşte este în toi, la Orhei. Mai multe artere principale din municipiu, inclusiv trotuarele, după ce au fost măturate, sunt spălate cu apă şi şampon special. Ulterior, este aplicat marcajul rutier.

Potrivit inginerului-şef al Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei, Nicanor Pulbere, până la Paşte, toate lucrările de curăţare şi amenajare a drumurilor vor fi gata. 

„Pentru spălarea străzilor, se foloseşte şampon special, cu ajutorul căruia se dizolvă toată murdăria de pe carosabil şi de pe borduri. Cantitatea de apă necesară se stabileşte în funcţie de mărimea străzii. De obicei, sunt necesare 10-20 de tone de apă şi 50 de kilograme de şampon. În ceea ce priveşte lucrările de aplicare a marcajului rutier, la acestea sunt implicate 15 persoane şi cinci autospeciale”, a precizat Nicanor Pulbere.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, susţine că spălarea străzilor din Orhei a devenit o tradiţie. 

„An de an, în mod tradiţional, înainte de sărbătorile pascale, spălăm străzile din municipiul Orhei, cu detergenţi speciali. În fiecare primăvară, este necesar de îndepărtat sarea folosită ca material antiderapant în timpul iernii. După spălarea străzilor, este aplicat marcajul. Trecerile de pietoni rămân în culorile roşu şi alb, iar marcajul de culoare galbenă este destinat transportului public”, a afirmat edilul Pavel Verejanu.

La rândul său, preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, a menţionat că un oraş curat oaspeţi aşteaptă.  

„Înainte de Paşte, ca orice gospodar care îşi face ordine în casă şi în curte, administratorii raionului şi municipiului Orhei respectă tradiţia de a spăla străzile şi de a aplica marcajul rutier. Ne pregătim atât pentru sărbătorile pascale, cât şi pentru întâmpinarea turiştilor, care vor să viziteze Orheiul. Îi aşteptăm în număr cât mai mare”, a declarat Dinu Ţurcanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite