Coraportorii APCE vin din nou în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
consiliul europei

Coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vor efectua, în luna iulie, o vizită de lucru în Republica Moldova pentru a documenta realizările reformei sectorului de justiţie şi în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului.

Declaraţia a fost făcută, luni, 26 iunie, de către premierul Pavel Filip în cadrul unei conferinţe de presă, la Strasbourg, susţinute alături de secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, transmite IPN.

Pavel Filip a amintit că Republica Moldova se află în prezent sub monitorizarea APCE în ceea ce priveşte implementarea reformelor începute. Potrivit lui Pavel Filip, încheierea etapei de monitorizare pentru Republica Moldova este un obiectiv al programul de guvernare până în 2018. „În curând vom avea în vizită iarăşi coraportorii pentru a evalua progresele pe care le-am făcut, mă refer aici la agenda de reforme. Considerăm că raportul va fi unul pozitiv şi sperăm că eforturile noastre vor duce la încheierea etapei de monitorizare şi trecerea la etapa de postmonitorizare”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a spus că Republica Moldova a realizat reforme importante, dar încă rămân multe de făcut, în special în ceea ce priveşte reforma sectorului de justiţie. „Există o strategie care a fost extinsă pentru încă un an şi acesta este un pas important pe care Republica Moldova l-a realizat. Cât priveşte procesul de monitorizare noi va trebui să urmărim aceste evoluţii şi ulterior vom decide cum vom acţiona mai departe”, a declarat Thorbjorn Jagland.

Prim-ministrul Pavel Filip se află la Strasbourg inclusiv astăzi 27 iunie. Pe parcursul zilei de ieri, 26 iunie, şeful executivului a participat la lucrările plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei şi s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali europeni.

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite