Copiii supuşi violenţelor vor fi consiliaţi gratuit la „Telefonul copilului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii supuşi abuzurilor vor putea beneficia de consiliere gratuită FOTO Simbol Adevărul
Copiii supuşi abuzurilor vor putea beneficia de consiliere gratuită FOTO Simbol Adevărul

De la 1 ianuarie 2014, copiii supuşi abuzului şi violenţei, dar şi părinţii acestora vor putea să beneficieze de servicii specializate gratuite prin intermediului unui serviciu care va fi lansat de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Ministrul Muncii, Valentina Buliga, a menţionat că instituţia pe care o conduce deja a elaborat şi a aprobat cadrul normativ pentru organizarea şi funcţionarea serviciului de asistenţă telefonică gratuită  „Telefonul copilului“.

Buliga afirmă că prin intermediul serviciului nou, copiii supuşi abuzurilor şi violenţei vor putea beneficia gratuit de servicii de consiliere, informare şi consultanţă telefonică. Serviciul va putea deservi, de asemenea, părinţii şi persoanele care au în îngrijire copii.

Ministrul a specificat că violenţă nu este caracteristică doar Republicii Moldova, iar comparativ cu statele vecine moldovenii sunt la mijlocul topului ţărilor cu cel mai mare grad de violenţă aplicată copiilor şi femeilor. Violenţa afectează nu doar familiile sărace sau vulnerabile, dar şi cele bogate. Problema porneşte de a aceea că părinţii nu înţeleg că un copil trebuie educat prin comunicare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite