Consilierii PL din CMC critică reforma organizatorică propusă de Silvia Radu: După ce a arătat totală incompetenţă, acum arată abuz total

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii Partidului Liberal din Consiliul municipal Chişinău o acuză din nou pe Silvia Radu, primar interimar al capitalei, de incompetenţă şi abuz. Potrivit aleşilor locali liberali, pe de o parte, Silvia Radu propune comasarea mai multor direcţii, prin absorbţie, iar pe de altă parte, a anunţat concurs pentru mai multe funcţii de şef la direcţiile care urmează a fi reorganizate, transmite IPN.

„După ce a dat cu oiştea în gard, Silvia Radu, atunci când nu s-a mai descurcat cu gheţuşul de afară – noroc că a venit soarele şi a mai rezolvat din probleme – acum începe partea a doua a epopeii cu abuzurile la Primărie. După ce a arătat totală incompetenţă, acum arată abuz total”, a declarat liderul fracţiunii PL, Ion Cebanu, într-o conferinţă de presă.

Liberalul susţine că nu este clară fundamentarea economică, dar nici acţiunea logică a reformei organizatorice propuse de Silvia Radu. Pe lângă faptul că au fost încercări de a trece proiectele de decizie în cauză pe la comisii şi comisiile le-a dat aviz negativ, nu există expertiză juridică şi nici economică pentru a vedea ce se întâmplă dacă sunt unite două-trei direcţii, mai spune Ion Cebanu.

Potrivit liberalului, mai degrabă, Silvia Radu urmăreşte scopul să scape de anumiţi funcţionari. Ion Cebanu a dat exemplul unui consilier al primarului general, care a fost suspendat pe motiv că este suspendat Dorin Chirtoacă. 

PL insistă că doar o persoană aleasă de cetăţeni are legitimitate să facă astfel de reforme, nu una „intrată pe fereastră” în Primărie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite