Cine poate solicita suspendarea temporară a măsurilor de carantină pe teritoriul României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Vama Albiţa

Cetăţenii români şi străini, care se află pe teritoriul Republicii Moldova şi intenţionează să călătorească în România, pot solicita suspendarea temporară a măsurii de carantină şi prin e-mail, agresându-se Centrelor Judeţene de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor competente teritorial, transmite IPN.

Înainte de adresarea acestei solicitări, cetăţenii străini trebuie să se asigure că se încadrează în excepţiile de la măsura interzicerii intrării în România.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României în Republica Moldova, procedura de solicitare temporară a măsurilor de carantină pe teritoriul României este valabilă doar pentru situaţiile care nu se încadrează în exceptările de la carantină, prevăzute în Hotărârea din 21 iulie a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, articolul 3. Cetăţenii care se încadrează în respectivele excepţii nu trebuie să mai efectueze niciun demers suplimentar.

Prin urmare, procedura se aplică doar: pentru situaţii deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naştere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenţii sau tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea ţării etc. Poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină pe baza documentelor justificative.

Procedura de întocmire a cererii de exceptare de la măsura carantinei şi documentele necesare se găsesc aici. Cererea, cu documentele anexate, se transmite în funcţie de punctul de trecere a frontierei utilizat. Pentru vama Sculeni (jud. Iaşi), la cjcci@isujis.ro; pentru vama Albiţa (jud. Vaslui), la cjcci@isuvaslui.ro, iar pentru vama Galaţi (jud. Galaţi), la co.isugl@gmail.com.

Ambasada României în Republica Moldova face apel la responsabilitate şi roagă eventualii solicitanţi să verifice înainte de a transmite e-mailul cu solicitarea, dacă, şi în ce excepţii se încadrează.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite