Cine este candidatul partidului controlat de fugarul Ilan Șor la Primăria Chișinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Bolea, care a ieșit acum câteva luni din rândurile socialiștilor, este candidatul la alegerile locale din această toamnă din Chișinău, al partidului Renaștere, formațiune care ar fi controlată de politicianul fugar și prorus Ilan Șor. 

Vasile Bolea este candidatul partidului Renaștere la funcția de primar al Chișinăului. FOTO: Ipn.md
Vasile Bolea este candidatul partidului Renaștere la funcția de primar al Chișinăului. FOTO: Ipn.md

După scoaterea în afara legii a formațiunii proruse Șor, partidul Renaștere a devenit activ, fiind implicat într-un scandal politic și acuzat că încearcă să corupă socialiștii pentru a-i determina să i se alăture. Acum, formațiunea politică este condusă de președintele interimar Natalia Parasca, care a anunțat în data de 4 septembrie despre candidatul la alegerile locale din Capitala țării vecine. 

,,Vasile Bolea are o reputație binemeritată de avocat cu experiență, de organizator competent și de om care nu-și schimbă opiniile politice. Vasile Bolea este un organizator excelent, cu un dar pentru a motiva și a convinge oamenii. Știe cum să selecteze personal competent, să unească și să mobilizeze oamenii în jurul unor idei și obiective comune. Vasile Bolea este un minunat familist, tată a doi copii și un om profund religios. Victoria lui Vasile Bolea va fi începutul renașterii Chișinăului și a întregii noastre țări”, a declarat Natalia Parasca.

Până acum câteva luni, Vasile Bolea a fost membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). În primăvara acestui an, împreună cu alți trei deputați socialiști, acesta a luat decizia să părăsească PSRM-ul și să adere la formațiunea Renaștere. Înainte ca să-și facă publică hotărârea, Vasile Bolea împreună cu Alexandr Suhodolski au fost în Israel, unde au avut o întrevedere cu politicianul fugar, Ilan Șor. 

Iar la câteva săptămâni de la această călătorie, Bolea s-a numărat printre invitații recepției organizată de Ambasada Rusiei la Chișinău cu ocazia Ziua Naționale a Rusiei, marcată în data de 12 iunie. 

În vârstă de 41 de ani, Bolea este parlamentar, fiind acum la al treilea mandat. În 2004, a absolvit facultatea Drept Economic a Academiei ,,Ştefan cel Mare” a MAI de la Chișinău, apoi a făcut masterul, fiind magistru în Drept și Dreptul Antreprenoriatului. 

Cine s-a mai înscris în cursa pentru Primăria Chișinău

Republica Moldova a intrat, pe 7 august, în perioada electorală pentru alegerile locale programate pentru luna noiembrie a acestui an.

Cel mai urmărit și așteptat scrutin va fi în Chișinău, unde în cursa pentru funcția de edil s-au înscris mai multe persoane. Printre ele se numără actualul primar Ion Ceban, care aspiră pentru al doilea mandat nu pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, așa cum a făcut-o prima dată, ci pe cele a formațiunii sale, Mișcarea Alternativă Națională (MAN), fondată anul trecut și care ar beneficia de susținere din partea consilierilor politici trimiși de FSB-ul rusesc și suspectați de spionaj în țara vecină, informații negate de Ion Ceban. 

Lilian Carp, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, este candidatul partidului care guvernează Republica Moldova. Victor Chironda, fost viceprimar al Capitalei, a fost înaintat din partea Platformei DA.

Adrian Albu este candidatul PSRM, iar Diana Caraman a fost înaintată pentru funcția de primar al Capitalei de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite