Cinci poliţişti de la Antidrog sunt cercetaţi penal pentru şpăgi de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarele a cinci poliţişti Antidrog au fost trimise magistraţilor de la Judecătoria Bălţi, după ce-ar fi luat şpăgi de mii de euro de la mai mulţi comercianţi de droguri, pentru a nu-i cerceta penal.

Cinci anchetatori din Secţia „Nord“ a Inspectoratului General de Poliţie au fost deferiţi judecătorilor din Bălţi, sub învinuirea de corupere pasivă. Potrivit procurorilor Anticorupţie, gradaţii fac parte din Biroul Antidrog al secţiei de poliţie. Între lunile aprilie şi decembrie 2013, aceştia le-au perceput mai multor traficanţi prinşi cu droguri o „taxă de protecţie“ dublată de bunuri şi servicii, în schimbul promisiunii de a nu-i trage la răspundere penală. Ulterior, chiar dacă ştiau că figurează în calitate de bănuiţi în acest dosar de corupţie, ofiţerii de la Antidrog şi-au continuat nestingheriţi mica afacere de secţie.

Toţi cei cinci poliţişti au fost prinşi cu mita în buzunar, imediat după ce-au primit banii. Una dintre victime, prinsă în timp ce vindea droguri în satul Dumbrăviţa din raionul Sîngerei, le-a spus anchetatorilor că poliţiştii i-au cerut 3.000 de lei ca să scape basma curată. Apoi l-au dus în apartamentului unuia dintre ei, unde l-au constrâns să-şi sune rudele pentru a strânge toată suma, care ar fi trebuit să ajungă în posesia poliţiştilor corupţi până seara. După ce s-au văzut cu banii în buzunar, poliţiştii i-au mai cerut traficantului să le plătească o masă copioasă, de 1.500 de lei, într-un local din satul Coşcodeni, din acelaşi raion.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu un alt trafidant de droguri din Drochia, care pe 11 decembrie a fost forţat să strângă 3.000 de euro pentru poliţiştii Antidrog. 

În acest caz mai este cercetată o persoană intermediar între poliţişti şi traficanţii prinşi, având rolul de a colecta şpaga de la victime.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite