Cinci companii participă la licitaţia pentru achiziţionarea locomotivelor pentru CFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Cinci companii şi-au prezentat ofertele la licitaţia pentru achiziţionarea locomotivelor pentru ÎS „Calea Ferată din Moldova”. Câştigătorul va fi anunţat în decurs de două luni, iar termenul de execuţie este de un an. Anunţul a fost făcut de directorul ÎS „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala pentru IPN.

Aceasta a declarat că cele cinci companii sunt din: Satele Unite ale Americii,  Kazahstan (companie cu investitori americani), China, Spania şi Rusia. Acestea au îndeplinit toate cerinţele conform caietului de sarcini. Pe parcursul unei luni urmează să fie analizate ofertele şi anunţat un câştigător.

Contractul de finanţare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiţii în cadrul Proiectului de construcţie şi reabilitare a infrastructurii feroviare şi achiziţie a materialului rulant a fost ratificat de Parlament la sfârşitul anului trecut. CFM va primi 50 de milioane de euro. Banii vor fi acordaţi în maximum 20 de tranşe, a câte cel puţin 500 de mii de euro. Prima parte a contractului prevede achiziţionarea a 11 locomotive diesel electrice potrivite atât pentru transportul de pasageri, cât şi pentru cel de mărfuri. De asemenea, vor fi cumpărate echipamente de întreţinere aferente.

A doua parte a contractului vizează reabilitarea infrastructurii feroviare. Lucrările de reabilitare vor fi concentrate asupra coridoarelor Bender-Chişinău-Ungheni-Bălţi-Ocniţa şi Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiuleşti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite