Chişinăul, cuprins de lumina sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomul de Crăciun a fost inaugurat. FOTO Arhivă Adevărul
Pomul de Crăciun a fost inaugurat. FOTO Arhivă Adevărul

Chişinăul a intrat oficial în spiritul sărbătorilor de iarnă. Pomul de Crăciun a fost inaugurat şi au fost aprinse luminile de sărbătoare în toată capitala, transmite IPN.

Pomul de Crăciun a fost inaugurat pe 1 decembrie în prezenţa primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă. „Mă bucur că întâlnim sărbătorile de iarnă din nou împreună. Din păcate, într-o atmosferă mai tristă, ţinând cont de faptul că trebuie să ne înghesuim cumva aici, că nu putem să facem aşa cum făceam de obicei în Piaţa Marii Adunări Naţionale, că sunt vremurile astea tulburi prin care trecem”, le-a spus edilul celor prezenţi la eveniment.

În contextul Zilei Naţionale a României, marcată pe 1 decembrie, primarul capitalei a îndemnat generaţia tânără să contribuie la anularea hotarelor de la Prut. „S-ar putea să fie calea cea mai scurtă către Uniunea Europeană”, a spus acesta.

La inaugurare a participat şi prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Gheorghe Brega. Deşi a recunoscut că Republica Moldova se confruntă cu probleme, oficialul s-a arătat optimist: „Ştiu şi sunt convins că poporul nostru este un popor care are rezistenţă şi sunt sigur că până la finele anului viitor o să ieşim din situaţia creată”, a spus prim-ministrul interimar.

Inaugurarea pomului de sărbătoare a fost însoţită de un concert organizat de Primăria municipiului Chişinău.

Autorităţile municipale au decis să ilumineze partea superioară a Arcului de Triumf în culorile drapelului Franţei, în semn de solidaritate cu poporul francez. Iluminarea va dura până la sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite