Chişinău. Numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2, în scădere cu 50%. Ceban: „O relaxare prematură poate duce la o agravare substanțială a situației”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus Moldova

Primarul Chişinăului, Ion Ceban, a anunţat că pentru prima data în ultima perioadă, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 este mai mic cu 50%. Edilul însă a precizat că specialiştii avertizează că „o relaxare prematură poate duce la o agravare substanțială a situației”.

„Spitalele municipale sunt pregătite cu toate cele necesare. Împreună cu Centrul de Sănătate Publică Chișinău continuăm monitorizarea strictă a situației”, a scris Ion Ceban pe Facebook.

Referitor la reluarea procesului de studiu a copiilor după vacanța de iarnă, primarul a spus că „ne dorim ca elevii să revină în spațiile școlare și ne dorim ca să nu avem o explozie a cazurilor de Covid”. 

„Acest lucru depinde de fiecare dintre noi. Trebuie să respectăm toate acele indicații venite din partea medicilor. Depunem efort pentru a face față la orice situație”, a mai spus Ceban. 

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost raportate 145.873 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 3.037 de decese, dintre care 65 de decese în rândurile lucrătorilor medicali, iar în 486 de cazuri este vorba despre locuitori ai Transnistriei. 

Au fost vindecate 133.247 de persoane, 241 de pacienţi se află în stare extrem de gravă, dintre care 53 se află la respiraţie artificială.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite