China va dona Republicii Moldova vaccinuri anti-COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccin Moldova

Guvernul Chinei va dona Republicii Moldova un lot mare de vaccinuri împotriva COVID-19. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi, 26 martie, Zhang Yinghong, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu Aureliu Ciocoi, premierul interimar al Republicii Moldova. Diplomatul chinez însă nu a precizat despre câte doze de vaccin ar fi vorba şi când acestea urmează să ajungă la Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, cei doi oficiali au examinat situaţia epidemiologică actuală din Republica Moldova, dar şi la nivel global.

Ambasadorul Chinei a vorbit despre experienţa ţării sale în perioada de pandemie COVID-19, dar şi despre măsurile întreprinse în domeniul combaterii şi limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2. În acest sens, diplomatul chinez a menţionat că intensificarea procesului de vaccinare a cetăţenilor are un rol important pentru a preveni infectarea.

Şeful interimar al Guvernului de la Chişinău a apreciat buna cooperare moldo-chineză în toate domeniile de interes comun şi a exprimat recunoştinţă pentru asistenţa şi suportul major oferit în permanenţă de poporul chinez pentru cetăţenii Republicii Moldova, mai ales în ultimul an.

Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a raportat pentru ieri, 25 martie, alte 2132 cazuri noi de infectare cu COVID-19, iar 41 de persoane au decedat din cauza complicaţiilor provocate de SARS-CoV-2. În total în spitale sunt internaţi 4377 pacienţi cu noul coronavirus, dintre care 349 sunt în stare extrem de gravă, iar 65 de pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite