Centrele de triere din Chişinău, pline până la refuz. Boschetarii dorm şi pe podea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngroziţi de gerul de afară, boschetarii dorm şi pe jos FOTO Adevărul
Îngroziţi de gerul de afară, boschetarii dorm şi pe jos FOTO Adevărul

Centrul de găzduire şi orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil din strada Haltei din Chişinău este plin până la refuz. Pentru a-i găzdui pe toţi cei care au venit sau au fost aduşi la centru, administraţia a trebuit să improvizeze locuri de dormit suplimentare, chiar şi pe podea.

Directorul centrului, Iurie Ursu, a declarat pentru Info-Prim Neo că, odată cu răcirea vremii afară, numărul celor care vin sau sunt aduşi aici cu ambulanţa se ridică la peste 100, în timp ce capacitatea de cazare este de doar 70 de locuri. Angajaţii au făcut rost de plapume şi saltele suplimentare. Printre persoanele care vin sunt atât femei, cât şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 80 de ani. Aici ei au posibilitate să ia o gustare şi să înnopteze. Persoanelor fără adăpost li se oferă şi haine adunate din donaţii. 

Purtătorul de cuvânt al Comisariatului General de Poliţie, Adrian Jovmir, a declarat că poliţia desfăşoară raiduri prin oraş. Dacă până la răcirea vremii erau ridicaţi până la zece oameni în 24 de ore, acum într-o singură noapte oamenii legii au depistat 20 de boschetari. Aceştia sunt găsiţi în stradă, în gări sau în construcţii părăsite. 

Oamenii străzii sunt aduşi şi documentaţi la Centrul de Triere a vagabonzilor din cadrul comisariatului, însă aici ei pot rămâne doar trei ore. Când afară este foarte frig, se fac şi excepţii, şi atunci rămân peste noapte.

Majoritatea boschetarilor vin în Capitală din raioanele ţării. Poliţia ia legătura cu administraţia publică locală şi încearcă să-i readucă pe aceşti oameni în familii. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite