CEC nu a fost influenţată politic în decizia luată cu privire la partidul „Patria”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a fost influenţată politic atunci când a decis să adreseze propunerea de a exclude Partidul „Patria” din lista electorală către Curtea de Apel, conducându-se de prevederile legislaţiei, a declarat preşedintelui CEC, Iurie Ciocan în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

De asemenea, preşedintele CEC susţine că decizia a fost influenţată de probele privind finanţările externe ale partidului respectiv, prezentate de reprezentanţi ai poliţiei, fără a fi pregătită anterior. „Există probe că partidul „Patria” a fost finanţat din exterior şi nu a declarat mijloacele băneşti utilizate în campania electorală. Astăzi ne-au fost prezentate aceste probe şi astăzi am luat şi decizia. Nu a fost pregătiră anterior, nu am cunoscut nimic despre finanţările externe ale acestui partid. Şi nici nu ne-a sunat vre-un politician ca să ne spună ce trebuie să facem”, a spus Iurie Ciocan. Tot el a menţionat că CEC a fost nevoită să ia această decizie, pentru a respecta legea în vigoare.

Iurie Ciocan a mai declarat că se vor conforma deciziei Curţii de Apel, oricare va fi ea, dar a adăugat că există probe mai mult decât suficiente pentru ca partidul lui Renato Usatîi să fie scos din cursa electorală, aşteptând o „judecată corectă”. Potrivit legislaţiei, CEC poate să scoată din cursa electorală un concurent numai în baza unei decizii definitive a instanţei de judecată”, a spus Ciocan.

Pe parcursul aceleiaşi emisiuni, Iurie Ciocan a ţinut să menţioneze că decizia de miercuri nu a fost influenţată de percheziţiile efectuate la domiciliile unor activişti ai Mişcării „Antifa”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite