CCA a împărţit avertizări publice posturilor de televiziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Posturile TV nu au asigurat interpretarea în limbajul mimico-gestual a celor mai importante emisiunil
Posturile TV nu au asigurat interpretarea în limbajul mimico-gestual a celor mai importante emisiunil

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a avertizat public 11 posturi de televiziune pentru că nu au asigurat interpretarea în limbajul mimico-gestual a emisiunilor de importanţă majoră şi a celor de actualităţi. Codul Audiovizualului prevede că, cel puţin, 20 de minute din timpul zilnic de emisie trebuie să fie accesibil publicului cu deficienţe de auz, prin titrarea sau interpretarea sincron a ştirilor citite de crainic, transmite IPN.

Cu avertizări publice s-au ales: „Moldova 1”, „Prime”, „Canal 3”, „2 Plus”, „N4”, „Publika TV”, „TV7”, „Jurnal TV”, „TVC21”, „Accent TV” şi „Euro TV”.

Reprezentantul postului public de televiziune „Moldova 1” a spus că principalul buletin de ştiri nu este interpretat în limbaj mimico-gestual pentru că specialistul este în concediu medical, iar un altul care să-l înlocuiască nu s-a găsit. Specialistul va revenit abia în septembrie. Până atunci,  CCA a solicitat să fie asigurată titrarea sincron în cadrul buletinelor de ştiri.

Reprezentantul TVC 21 a invocat problemele de ordin tehnic la titrarea sincron a buletinului de ştiri şi a menţionat că postul de televiziune se va conforma cerinţelor CCA începând cu 1 septembrie.

Membrii CCA au menţionat că monitorizarea a fost efectuată în baza unei sesizări din partea Coaliţiei Nediscriminare, care a primit mai multe plângeri de la persoane cu deficienţe de auz.

 

Republica Moldova


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri