Capul grupării criminale care l-a ucis pe preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri turci din România riscă detenţie pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalii riscă ani grei de închisoare Foto: Adevărul
Criminalii riscă ani grei de închisoare Foto: Adevărul

Procurorii le vor solicita astăzi magistraţilor de la Judecătoria sectorului Centru închisoarea pe viaţă pentru capul grupului criminal, iar pentru ceilalţi cinci făptaşi vor cere pedepse cuprinse între 7 şi 25 de ani de puşcărie.

Procurorii le vor solicita astăzi magistraţilor de la Judecătoria sectorului Centru al Capitalei o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pentru capul unei grupări criminale care, în ianuarie 2012, l-a asasinat pe preşedintele Asociaţiei oamenilor de afaceri turci din România, la Chişinău. Printre cei şase inculpaţi care se vor prezenta azi, de la ora 14.00, în faţa judecătorilor, sunt şi două tinere, dintre care una era minoră în momentul comiterii crimei. 

Potrivit anchetatorilor, cei şase sunt vizaţi în cinci capete de acuzare: omor intenţionat, tâlhărie, atragerea minorilor în activitatea criminală, purtarea şi păstrarea ilegală a armelor şi evadare din locurile de detenţe. În timp ce pentru liderul grupării criminale solicită închisoarea pe viaţă, procurorii vor cere pentru ceilalţi acuzaţi pedepse cuprinse între 7 şi 25 de ani de detenţie.

Crima, care a fost comisă pe 29 ianuarie 2012, a avut loc în apartamentul pe care victima l-a închiriat pe bulevardul Moscovei din Capitală. Făptaşii l-au ameninţat pe turc cu arma, i-au legat membrele cu un cablu electric, i-au astupat gura şi l-au lovit de mai multe ori în cap. Ulterior aceştia i-au furat din apartament mai multe bunuri de preţ şi bani în valoare totală de 510.000 de lei. Victima a murit la scurt timp, din cauza rănilor foarte grave. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite