Bursa șpăgilor de la Universitatea de Stat și ASEM, obiect de cercetare sociologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul „Universități fără corupție“ durează până în 2013
Proiectul „Universități fără corupție“ durează până în 2013

Proiectul inițiat de centrul Național pentru Transparență și Drepturile Omului va fi inclus într-un raport mai amplu asupra nivelului de corupție din mediul universitar din Europa de Est.

Corupția din mediul universitar moldovenesc a devenit obiect de studiu pentru o asociație din Chișinău. Este vorba despre Centrul Național pentru Transparență și Drepturile Omului, care până în februarie 2013 va realiza un raport privind nivelul corupției din învățământul superior.

„Vrem să pregătim 20 de studenți care, în calitate de voluntari, vor face o cercetare la facultățile unde învață. În cercetare vizăm cele mai populare universități de la noi, Universitatea de Stat și Academia de Studii Economice", spune Maister Artiom, coordonatorul proiectului.

În cadrul proiectului urmează să fie intervievați circa 1.000 de studenți și vor fi realizate interviuri aprofundate cu lectori universitari și reprezentanți de la Ministerul Educației.

Demersul, estimat la 50.000 de dolari, este finanțat de Open Society Foundations, una dintre organizațiile omului de afaceri George Soros.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite