Boicot în rândul transportatorilor. Fiecare al doilea microbuz nu a ieşit azi pe rută

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorin Chirtoacă duce tratative cu transportatorii
Dorin Chirtoacă duce tratative cu transportatorii

Jumătate din microbuzele care transportă călători în oraşul Chişinău nu au ieşit azi pe rute. Şoferii protestează astfel împotriva tărăgănării majorării tarifului pentru călătorie de către Consiliul Municipal Chişinău.

„Şoferii nu au bani de motorină. În ultimul timp transportatorii nu-şi acoperă cheltuielile. Zilnic fiecare operator înregistrează 3-4 cereri de demisie. Oamenii nu mai vor să lucreze în pierdere. Unii pleacă peste hotare", a spus Ion Mămăligă, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor Privaţi.

Agenţii economici care prestează servicii de transportare a călătorilor sunt deranjaţi de faptul că în ultimul timp Poliţia Rutieră le aplică amenzi la tot pasul. „Vom insista cât mai urgent să rezolvăm problema tarifului, dar vom insista şi ca Poliţia Rutieră să nu amendeze şoferii care transportă pasageri în picioare şi care opresc în afara staţiilor", a adăugat Mămăligă.

Sergiu Armaşu, şeful Direcţiei Poliţie Rutieră a spus că verificările la sânge vor continua atâta timp cât va fi necesar. „Noi respectăm cadrul legal", a spus Armaşu.

Adrian Boldurescu, şeful Direcţiei Transport Public, s-a arătat deranjat de acţiunea de astăzi a transportatorilor. „Ei şantajează administraţia publică locală. Deoarece prestează un serviciu public, trebuie să activeze indiferent de condiţiile care le au", a menţionat Boldurescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite