BERD iese din cercul de acţionari ai Mobiasbancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BERD FOTO IPN

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare aduce la cunoştinţa publicului, printr-un comunicat de presă, că iese din cercul de acţionari ai Mobiasbancă din Moldova. Exprimându-şi încrederea în perspectivele băncii, BERD subliniază că şi-a vândut pachetul de 8,84% în Mobiasbancă, o filială a Groupe Société Générale din Franţa şi a patra cea mai mare bancă din Moldova, pentru 2,6 milioane de euro.

Şefa Biroului BERD din Moldova, Angela Sax, a menţionat cu această ocazie că Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este mândră că a jucat un rol important în calitate de acţionar în ultimii zece ani. „Suntem mulţumiţi de realizările Mobiasbancă şi de standardele sale înalte de guvernanţă corporativă. Suntem fericiţi că am contribuit la aducerea celor mai bune practici internaţionale în sectorul bancar din Moldova şi continuăm să avem încredere în perspectivele viitoare ale Mobiasbanca”, a subliniat Angela Sax.

BERD a devenit acţionar la Mobiasbancă în 2008 pentru a susţine intrarea Groupe Société Générale în sectorul bancar din Moldova. Pe lângă statutul de acţionar, Banca a contribuit, de asemenea, la asigurarea accesului la finanţare pentru întreprinderile mici şi mijlocii din Moldova prin Mobiasbancă. Din 1996, BERD a acordat băncii finanţare de peste 60 de milioane de euro pentru împrumuturi acordate companiilor locale.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din Moldova. De la începutul operaţiunilor sale în ţară, Banca a investit aproape 1,3 miliarde de euro în mai mult de 120 de proiecte din sectorul financiar, agrobusiness, energetic, infrastructură şi producţie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite