Bărbatul care a înjunghiat o fetiţă din Drochia a fost condamnat la detenţie pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procuratura raionului Drochia a anunţat condamnarea la detenţie pe viaţă a unui locuitor al raionului Sîngerei, găsit vinovat de răpirea, violul şi omorul intenţionat al unei minore dintr-o localitate din raionul Drochia, informează Procuratura Generală.

Tragedia a avut loc pe 13 ianuarie 2015, în satul Hăsnăşenii-Mari, unde victima locuia împreună cu familia. După ce a fost cu uratul prin sat, fata de şapte ani a fost ademenită de inculpat cu dulciuri la aproximativ 500 metri de sat, lângă o fântână din preajma unei foste brigăzi de tractoare.

Minora îl cunoştea pe individ, acesta fiind o rudă a tatălui vitreg. Fiind în stare de ebrietate, inculpatul a violat şi înjunghiat de mai multe ori victima, după care a aruncat-o de vie în fântână. Auzind strigătele minorei, acesta a astupat gura fântânei cu un capac şi a plecat la el în raion. Corpul neînsufleţit al fetei a fost depistat peste cinci zile de către un cioban care îşi păştea oile lângă acea fântână.

Fiind audiat de procurori, inculpatul şi-a recunoscut vina. Expertiza psihiatrico-psihologică, dispusă de procurori pe acest caz a concluzionat că inculpatul este responsabil şi poate purta răspundere penală.

Condamnatul se numeşte Valeriu Creţu şi este o mică vedetă pe internet. Acesta apare în două clipuri video, postate în mai şi iunie 2014. Un clip este întitulat „Valeric Creţu, ahranicul (bodyguardul - n.n.) lui Voronin” şi altul - „Valeric Creţu, Audi cu două motoare în reparaţie”. Primul filmuleţ are aproape 30.000 de vizualizări. Al doilea - peste 2.500. Cei care îl filmau făceau glume pe seama incapacităţii mintale a bărbatului. Glumele se refereau la nişte automobile pe care bărbatul le-ar fi avut. Valeriu răspundea naiv şi întreba nedumerit: „De ce râdeţi de mine?”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite