Averile Mitropolitului Moldovei Vladimir: două firme, casă de vacanţă în pădure şi apartament de lux în Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O investigaţie publicată astăzi de Ziarul de Gardă arată că ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, pe numele său de mirean Nicolae Cantarean, arendează, prin intermediul unei firme unde este fondator alături de un alt slujitor al Domnului, un hectar de pădure în apropiere de satul Ruseştii Noi, raionul Ialoveni, pe care are o casă de vacanţă.

Acum două săptămâni, jurnaliştii de la Ziarul de Gardă l-au surprins pe Înaltpreasfinţit în zonă, la volanul maşinii de lux a Mitropoliei Moldovei - o Toyota Land Cruiser, cu numere guvernamentale.

Potrivit publicaţiei, Vlădica mai are un apartament de lux de 175 de metri pătraţi, estimat de experţi imobiliari la peste 3 milioane de lei, situat pe strada Ciuflea din Chişinău, la câţiva metri de bulevardul Ştefan cel Mare. Blocul are cinci etaje şi mansardă, este păzit şi este considerat unul de elită. Mitropolitul stă la etajul cinci şi a intrat în posesia acestui apartament în anul 2000.

De asemenea, conform datelor oferite ziariştilor de către Camera Înregistrării de Stat, Nicolae Cantarean figurează în calitate de fondator la SRL Lada-Ton şi SRL Lemn Construct Prim şi este administrator al SRL-ului ce deţine publicaţia „Altarul Credinţei“.

Printre activităţile permise companiei Lada-Ton sunt întreţinerea şi reparaţia automobilelor, cercetarea pieţei şi sondarea opiniei publice, testări şi analize tehnice, intermedieri pentru vânzarea mărfurilor, activităţi ale agenţiilor de voiaj.

În firma Lemn Construct Prim, Mitropolitul Vladimir este partener de afaceri cu stareţul Mănăstirii Ciuflea, Teodor Roşca. După ce a fost călugărit de Înaltpreasfinţit, preotul (căsătorit şi cu copii, de altfel) a devenit ieromonahul Nicolae şi, potrivit unor surse, ar urma să fie propus drept episcop.Unii preoţi s-au arătat îngrijoraţi de o posibilă avansare în treapta de episcop a ieromonahului Nicolae, considerând că acesta nu întruneşte condiţiile necesare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite