Autorităţile susţin că informaţiile prezentate de medicul de la Urgenţă sunt denaturate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească din R. Moldova a reacţionat la filmuleţul video publicat de un tânăr care lucrează la Urgenţă, care s-a revoltat pe calitatea proastă a echipamentelor de protecţie pe care le au medicii de pe ambulanţă. Autorităţile susţin că „informaţiile sunt denaturate îşi exprimă regretul pentru faptul că mai multe instituţii media difuzează acuzaţii nefondate la adresa sistemului medical”.

Instituţia a comunicat că medicul de la Urgenţă nu a fost dotat cu echipamente special, pentru că acesta nu face parte din categoria medicilor care intervin la chemările ce ţin cazurile de COVID-19.

„Precizări în legătură cu informaţiile denaturate apărute în mass-media cu referire la calitatea măştilor de protecţie destinate membrilor echipelor AMU

De la începutul răspândirii Coronavirusului de tip nou, COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, colaboratorii Serviciului de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească folosesc echipemente de protecţie individuală pregătite pentru diverse infecţii extrem de contagioase, aplicate în conformitate cu Protocoalele Clinice Naţionale.

Subliniem, toate echipele de pe ambulanţă, care intervin în cazuri suspecte de coronavirus, sunt dotate cu echipament de protecţie special, pentru a proteja integral personalul medical, conform recomandărilor OMS.

Menţionăm că măştile procurate prin licitaţie de IMSP CNAMUP, sunt autorizate şi conforme regulamentelor impuse de Agenţia Naţională de Sănătate Publică.

IMSP Centrul Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească îşi exprimă regretul pentru faptul că mai multe instituţii media difuzează acuzaţii nefondate la adresa sistemului medical, fără să ceară opinia instituţiei. Am fost şi suntem mereu deschişi să răspundem solicitărilor de informaţie în timp rezonabil. Cetăţenii merită şi trebuie să fie informaţi corect. Presa a avut acces de nenumărate ori să filmeze medicii de pe ambulanţă şi au făcut cunoştinţă cu echipamentul de protecţie cu care sunt dotaţi medicii. IMSP CNAMUP depune eforturi considerabile pentru protecţia lucrătorilor medicali şi respectarea tuturor cerinţelor în acest sens”.

Amintim că un tânăr care activează în cadrul Asistenţei Medicale de Urgenţă din R. Moldova a decis să le arate cetăţenilor cum, de fapt, sunt echipaţi medicii de pe ambulanţă. Mesajul medicului, publicat pe Facebook, dar şters la scurt timp, a fost transmis în contextul afirmaţiilor făcute de ministra Viorica Dumbrăveanu, precum că medicii se infectează de COVID-19 nu din lipsa de echipament, dar pentru că acesta nu este folosit corespunzător.

Medicul a prezentat într-un material video care sunt echipamentele de protecţie pe care le are în ambulanţa în care îşi face zilnic meseria. 

„Doamnă ministru, înainte să afirmaţi că noi suntem singuri responsabili de faptul că ne infectăm, convingeţi-vă că asiguraţi cadrele medicale cu un echipament decent pentru a lupta cu acest virus”, a declarat medicul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite