Autoritățile române dotează cu echipamente medicale Armata Republicii Moldova

0
Publicat:

Ministerul Apărării Republicii Moldova a primit un lot de echipamente medicale, între care mănuși și măști de protecție, din partea Guvernului României. Acesta a fost oferit pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus în rândurile reprezentanților instituției.

Guvernul român a donat un lot de echipamente medicale armatei Rep. Moldova. Foto: Army.md
Guvernul român a donat un lot de echipamente medicale armatei Rep. Moldova. Foto: Army.md

Lotul oferit de Ministerul Apărării Naționale de la București urmează să fie livrat în Republica Moldova în perioada zilelor 19-20 ianuarie, anunță reprezentanții Ministerului Apărării de la Chișinău. 

,,Armata Națională, urmează să recepționeze, în numele Guvernului de la Chișinău, în perioada 19-20 ianuarie curent, din partea Ministerului Apărării Naționale de la București, un lot de echipamente medicale de protecție. Bunurile de resort medical sunt donate de partea română în contextul prevenirii și combaterii infectării cu virusul SARS-CoV-2”, au precizat ei.

Lotul este compus din 1000 de viziere, 9 000 de cutii cu mănuși, 2000 de ochelari din plastic de protecție, 3 milioane de măşti chirurgicale, dar și 500.000 de măști de protecţie. Acesta valorează peste 7 milioane de lei românești sau echivalentul a aproximativ 30 de milioane de lei moldovenești. 

Apelul angajaților Ministerului Apărării de la Chișinău

Produsele vor fi trimise pe cale terestră, iar reprezentanții Ministerului Apărării au ținut să informeze oamenii despre asta și să-i roage să nu distribuie pe internet imagini cu vehiculele militare. 

,,Bunurile de resort medical vor fi transportate de la punctul vamal Leușeni, cu camioane militare din dotarea Armatei Naționale, și vor fi repartizate Agenției Rezerve Materiale și Spitalului Clinic Militar Central. Vehiculele militare implicate în transportarea bunurilor medicale se vor deplasa pe traseul național Leușeni-Chișinău. În acest context, îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”, au punctat funcționarii.

Recent, Armata Republicii Moldova a primit transportoare blindate Piranha din partea Guvernului german. Tehnica militară va fi folosită în cadrul procesului de instruire a soldaților detașați în misiuni internaționale de menținere a păcii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite