Aurel Ciocoi, după ce a fost numit premier interimar: „Moldova trece printr-o perioada dificilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurel Ciocoi Sputnik.md

Noul prim-ministru interimar al Republicii Moldova, Aurel Ciocoi, a declarat că Republica Moldova trece printr-o perioada dificilă, cu mai multe crize care se suprapun. El a menţionat că înţelege complexitatea situaţiei şi nevoia ca ţara să fie guvernată eficient indiferent de situaţia politică.

„În acest sens, chiar dacă mai sunt în autoizolare la domiciliu, am acceptat propunerea doamnei preşedinte Maia Sandu de a exercita interimatul funcţiei de prim-ministru al Republicii Moldova. Vă asigur, că voi face totul ca Guvernul Republicii Moldova să funcţioneze bine în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”, a afirmat Aurel Ciocoi, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern.

Ciocoi a mai spus că în scurt timp va informa opinia publică despre acţiunile imediate care vor fi întreprinse.

Amintim că preşedintele Maia Sandu a semnat joi, 31 decembrie, decretul prin care Aurel Ciocoi a fost numit în funcţia de premier interimar, după ce prim-ministrul demisionar, Ion Chicu, a refuzat să asigure interimatul funcţiei. În acest context, Maia Sandu a fost obligată de lege să numească un premier interimar din rândul actualilor membri ai Guvernului.

Aurel Ciocoi va asigura interimatul funcţiei de prim-ministru până la învestirea noului Guvern.

Până pe 7 ianurie, Maia Sandu este obligată de lege să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru care va merge în faţa Parlamentului să ceară vot de încredere.

Adevărul a făcut o analiză la situaţia ce urmează după ce premierul Ion Chicu a demisionat miercuri, 23 decembrie, cu o zi înainte ca Maia Sandu să fie învestită oficial în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite