AUR Moldova cere demisia ministrului de Externe, Nicu Popescu: E umil şi culcat la pământ în faţa ruşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Popescu si Serghei Lavrov, la Moscova FOTO EPA-EFE
Nicu Popescu si Serghei Lavrov, la Moscova FOTO EPA-EFE

Alianţa pentru Unirea Românilor din R. Moldova (AUR) cere demisia ministrului Afacerilor Externe, Nicu Popescu după ce, în cadrul unei emisiuni la principalul post rus de radio (“Ecoul Moscovei”) acesta a declarat că “majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova nu îşi doresc Unirea cu România”.

Potrivit AUR, „subiectul Unirii nu a fost supus unui referendum pentru a putea furniza informaţia cu privire la preferinţele moldovenilor. Ceea ce a declarat Popescu este pur subiectiv, speculaţie, care nu are niciun substrat factologic.” 

„Mai mult, toate sondajele de opinie arată că aproximativ 30% de persoane îşi doresc reunificarea Ţării, iar curentul unionist este în continuă creştere”, se spune într-un comunicat al AUR.

Potrivit AUR, ceea ce a făcut Popescu la Moscova nu este altceva decât un gest de servilism şi umilinţă politică, după principiul “capul aplecat sabia nu-l taie”. 

„Ministrul de Externe al R.M. SRL - Nicu Popescu, umil şi culcat la pământ în faţa ruşilor, a spus că cetăţenii Republicii Moldova nu vor Unirea cu România. Asta deşi a fost întrebat: „ce părere are personal faţă de acest subiect”, întrebare accentuată chiar de două ori. România şi cetăţenii români ar trebui să ştie, oferind bani unor asemenea politicieni, ei susţin şi finanţează un regim separatist şi anti-românesc la Chişinău! Popescu nu ne uimeşte - ne amintim declaraţiile lui referitoare la 2 martie 1992 şi războiul din Transnistria. În loc de agresiune armată a Federaţiei Ruse, a zis război civil sau rebeliune, versiune convenabilă Rusiei. Cerem demisia lui pentru că este o ruşine naţională”, a declarat liderul AUR Moldova, Vlad Bileţchi.

Amintim că, acum câteva zile, la întrebarea prezentatorului, Alexei Venediktov, „Ce credeţi despre unirea Moldovei cu România?”, Nicu Popescu a răspuns: „Majoritatea populaţiei Republicii Moldova nu doreşte unirea cu România. Noi reieşim din acel mandat politic. Eu nu sunt doar Nicu Popescu, sunt Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, al unui stat independent. România a fost primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Moldova. Şi în acest sens, nu există probleme care să afecteze independenţa Republicii Moldova”. El a mai adăugat că se declară pentru o Moldovă independentă. „Avem un astfel de mandat din partea populaţiei. Şi eu, desigur, în acţiunile mele reies din acest mandat”, a menţionat şeful Ministerului Afacerilor Externe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite